Listopadová regenerace a co dál.

  • by
Běžecké oblečení

Začátek listopadu je pro většinu běžců obdobím, kdy ukončili hlavní závodní období. Nyní je ten správný čas na chvilku vypuštění velké kilometráže a intenzity. Po intenzivní přípravě a závodech můžou být na svalech drobná poranění. Ta je potřeba vyléčit a věnovat více času regeneraci. Choďte plavat, na procházky, dejte si masáž. Pokud opravdu nemůžete bez běhu být, zařaďte regenerační běh velmi nízké intenzity v délce 20-40 minut. Věnujte čas posilování středu těla, rukou, přidejte důkladné protahování a využívejte masážní pomůcky.

Zároveň je listopad také nejlepší období na naplánování příští běžecké sezóny. Rozmyslete si, na jaké závody se budete připravovat. Bude to jarní maratón nebo několik kratších závodů? Nelze se připravit dobře na rychlou desítku a zároveň skvělý čas na maratonu. Počítejte s tím, že na přípravu na maratón potřebujete minimálně 16 týdnů, ideálně raději 20. U začátečníků je potřeba příprava ještě delší. Nechte si poradit kvalifikovaným trenérem, který vám po konzultaci může sestavit tréninkový plán na míru.

Pokud je cílem na příští rok nějaký zahraniční závod, nezapomeňte si včas zajistit levnější startovné, pořešit dopravu a zajistit ubytování.

Booking.com

Listopad je vhodný měsíc i pro pořízení nové tréninkové obuvi a dalšího vybavení pro zimní tréninky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *