Po systematické přípravě osobák v Kodani

  • by

Po několika letech velmi nestrukturovaného a nárazového běhání jsem se nechal vyhecovat na zářijový ½ maratonu v Kodani. Bez velkého otálení jsem se zaregistroval na závod a začal trénovat. V dubnu 2022 jsem měl, i přes několik velkých výpadků v tréninku, naplánovaný ½ maraton v Praze pro ověření kondice. Výsledný čas 2:01:55 jsem bral jako odrazový a bylo mi jasné, že nutně potřebuji nějaký tréninkový řád a ideálně dohled.

Domluvil jsem se s Mílou na 20týdenní přípravě na půlmaraton. Společně jsme probrali očekávané cíle, tréninkové možnosti a absolvovali úvodní společný výběh. Stanovili jsme si cílový čas na závod v září v Kodani 1:50:00. Díky jeho tréninkovým plánům mi výrazně narostl objem a intenzita tréninků, ale také řada protahovacích a posilovacích cvičení jako kompenzace k běhu.

Trénink se mi hned odrazil na výsledku ½ maratonu v Karlových Varech, který jsem zaběhl za 1:53:32. Díky systematickému tréninku jsem si i přes dva (cca 10denní) tréninkové výpadky zaběhl v Kodani svůj osobní rekord za 1:47:14 v plánovaném tempu.

Díky tréninku s Mílou jsem se nejenom rozběhal k lepším výsledkům, ale také jsem potkal spoustu skvělých lidí na společných trénincích. Míla Zítka je skvělý trenér a člověk, který umí poradit, vysvětlit tréninkový plán a povzbudit. V tréninku společně pokračujeme a míříme zase o kousek výš.

Libor Uttl, Karlovy Vary

25.10.2022

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *