Zdravý život sportovce bez chemie

  • by

Jednou z důležitých podmínek kvalitního sportovního výkonu je zdravý život sportovce – zdravá strava a zdravé prostředí domova.

Vyvážená strava s dostatkem všech důležitých živin, minerálů a vitamínů je základem. Pokud možno se co nejvíce vyvarujte potravinám s chemickými přísadami. Chemické látky zatěžují organizmus, který pak musí vydat energii na jejich odbourávání a vylučování. Aktivní sportovec však potřebuje především odbourávat škodliviny vzniklé samotným výkonem, aby mohl svůj výkon vydržet v dostatečně dlouhé době nebo rychleji regeneroval.

Pro zdravý život sportovce doporučuji vyvarovat se chemickým látkám i jinde než ve stravě. Dnes lze již v obchodech koupit dostatečně široký sortiment zboží. Můžete tak rozmazlovat své tělo přírodní kosmetikou a vybavit tvůj domov produkty pro ekologickou domácnost.

Dokonce i parádivá děvčata a ženy si mohou vybrat ze široké nabídky kosmetiky. Nyní například bio produkty MADÁRA .

Samozřejmě doporučuji co nejvíce sportovních aktivit dělat i v přírodě, na horách. Tam, kde je co nejméně škodlivin i v ovzduší. Souborem těchto opatření zvýšíte svou imunitu, nebudete zatěžovat organizmus zbytečnou prací s odbouráváním chemických látek a umožní mu celou svou energii věnovat ve prospěch sportovního výkonu.

Ideální zdroje energie pro sportovce:

SACHARIDY:

Celozrnné výrobky (oves, žito, hnědá rýže, bulgur, quinoa)

Ovoce, zelenina

BÍLKOVINY

Libové maso (kuře, ryby, hovězí maso)

Luštěniny (čočka, fazole, cizrna)

Vejce a mléčné výrobky

TUKY

Máslo, ořechy, semínka, za studena lisované oleje, ořechová másla, avokádo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *