5 důvodů pro pořízení masážního míčku

  • by
Masážní míček - ježek

Masážní míčky jsou k dispozici v několika variantách – měkčí nebo tvrdší hladké míčky, míčky s bodlinkami a dvojité míčky obou provedení. V kombinaci s masážním válcem máte vše, co potřebujete k domácí regeneraci

  1. Nepotřebujete maséra

Míčky můžete využít jak při klasické masáži, tak při samomasáži s využitím vlastních rukou, podlahy nebo stěny. Míčky poskytují rychlou a přesnou možnost masáže do hloubky. Jsou dobré i pro zahřátí problémových částí před sportem.

2. Urychlení regenerace po výkonu

Správnou funkci svalů z velké části obstarává přísun čerstvé krve a v ní obsažených živin. Právě stlačením/masáží svalů a svalových fascií, které jsou na povrchu svalů, dochází k uvolnění a následnému vyčištění/odplavení škodlivých látek. Opakováním tohoto procesu dochází k lepšímu prokrvení/vyčištění a následnému urychlení regenerace svalů a svalových fascií.

Masážní dvojmíček

3. Uvolnění napětí ve svalech

Pravidelnou masáží svalů se výrazně sníží bolest, tuhost a napětí ve svalech. Zároveň se zvýší elasticita svalů, která přispěje ke zvětšení možného rozsahu pohybu. Masážní míčky jsou dobré i pro zahřátí problémových částí před sportem. Masážní ježek se nejčastěji využívá v rehabilitacích nebo při domácích masážích za účelem rekonvalescence po úrazech.

4. Využití pro masáž celého těla

Masážní míčky a dvojmíčky můžete použít na celé ploše těla. Dvojmíčky jsou vhodné pro uvolnění páteře i velkých svalů na končetinách, malým míčkem s bodlinkami lze uvolnit i nejdrobnější svaly a stimulovat řadu bodů například na dlani.

Sada masážních míčků

5. Snadné použití

Použití masážních míčků je snadné a intuitivní. Využít lze každé volné chvilky i některých činností. Pokud třeba pracujete v sedě, můžete zároveň masírovat chodidlo. Nebo v křesle u televize stimulujete dlaně ruky. Pro malé rozměry jsou míčky snadné i na převážení, takže je můžete mít k dispozici i před vlastním sportovním výkonem nebo těsně po něm.

Masážní míčky koupíte v každé sportovní prodejně. Pozor na nákup v supermarketech, tam může být sice atraktivní cena, ale pomůcky někdy nemají vhodně tvrdý povrch a neplní tak zcela svůj účel.

Masážní míčky a další pomůcky pro sportovce najdete i v našem e-shopu MZ-SPORT.

Příklad použití masážního míčku na chodidlo:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *