Proč běhám v partě?

  • by

Běháš sám nebo v partě?
Oboje má své výhody, oboje své nevýhody.I já absolvuji hodně tréninků sám, běžím si v tempu které si určím nebo na které mám chuť, vyběhnu si kdy chci, kam chci. A čistím si hlavu, kochám se krajinou.
Občas se domluvím s jedním běžcem nebo běžkyní a běžíme spolu domluvenou trasu a tempo, které vyhovuje oběma.
A pak si domlouváme společné výběhy ve větší skupině. Pořádám pravidelně čtvrteční výběhy pro veřejnost s Mattoni FreeRun v Karlových Varech a nedělní výběhy v rámci projektu Rozběháme Vary.
I na dnes jsme měli domluvený výběh s touto partou. Ráno vstanu, venku leje, fouká. Blíží se devátá hodina a já se s nechutí oblékám do běžeckého a sedám do auta, abych dojel na místo srazu. Stěrače nestíhají a já jsem na 99% přesvědčený, že dneska nepoběžím a trénink zrušíme, v očekávání toho že na místě budou tak 2-3 lidi max. a snadno se domluvíme, že zdraví máme jen jedno a když to jednou vypustíme, nic moc se nestane.

Foto : František Holeček
Dojíždím na parkoviště a pod střechu protější prodejny stojí desítka běžců a než vylezu z auta doráží další. Nakonec nás napočítám 14 a myšlenka na to, že by se neběželo je PRYČ. Prostě se běží, domluvená trasa 14-16 km, tempo pohodové. Všichni to zvládli, po chvilce moknutí déšť trochu ustal a my se zahřáli během a bylo to zase moc fajn.
A proč teda běhám v partě? Protože sám bych dneska asi nešel. Díky kamarádi.
Na blížící se sezónu budeme připraveni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *