Zájezd na maraton do Drážďan

  • by

V neděli 22. října se v Drážďanech konal 19. ročník maratonu.

V jeho rámci se běhá i 1/2 maraton a závod na 10 km.
Nabídky na účast v tomto závodě přijali 4 závodníci ŠAKu Chodov a další 3 běžci ze skupiny Rozběháme Vary a Pupkan Martin Kule.
Vzhledem ke vzdálenosti jsme vyrazili až v den závodu v brzkých ranních hodinách, aby nás řidič Pavel Simeth, též člen běžecké skupiny z Chodova, bezpečně dovezl na velké parkoviště u sportovního areálu v Drážďanech. V jeho blízkosti byl situován i start závodu. Prezentace, šatny a úschovna je pak cca 800m daleko, avšak zase v bezprostřední blízkosti cíle.Po vyzvednutí startovních balíčků jsme si prošli spoustu stánků se sportovní výbavou, prezentace závodů v celé Evropě a další potřebné běžecké záležitosti.V teple jsme se převlékli a odevzdali tašky do úschovny. Poté jsme se vydali již podívat se na start desítky v 10:00 hodin a zafandit Jirkovi, Petře a Marušce.O půl hodiny později stáli na startu půlmaratonu všichni zbývající běžci.Trasa závodu je situována ve čtvrtích na obou březích Labe, které se dvakrát přebíhá. Povrch je převážně asfaltový, na pravém břehu Labe byl asi 800m úsek na dlažbě, v parku pak místy na pískových cestách. Trasa je převážně rovinatá s minimem převýšení, a tudíž celkem rychlá. Ze závodů Run Czech jsme zvyklí na osvěžovací a občerstvovací stanice po 2,5 km, zde byly na půlmaratonu pouze 4, ale vzhledem k teplotě to bylo dostatečné.
Pokud by někdo cestoval na závod z větší dálky, tak je určitě vhodné vyrazit den předem a přespat přímo v Drážďanech nebo ještě v České republice ( Ústí nad Labem, Děčín ) a do Drážďan přejet ráno. K zajištění ubytování můžeme z předchozích zkušeností doporučit
Booking.com

Výsledky měli všichni účastníci akce dobré a padlo i několik osobních rekordů.
1/2 maraton : Tomáš Lang– 1:33:29 – 206. místo, 33. místo v kategorii, Renata Zatloukalová 18. místo v kategorii 1:49:28, Markéta Korellusová stejný čas a 21. místo v kategorii – gratuluji k osobnímu rekordu, Miloslav Zítka 73. v kategorii 1:42:09. 10 km – Maruška Burešová 57 minut , Petra Gregorová 1:01:00 hodiny. Zbývající členové výpravy ze ŠAK Chodov – Venca Vachrlon osobák na 1/2 maraton 1:38:14 a Jirka Folvarčík desítku za 37:17. Pupkan Martin Kule 1/2 maraton 1:37:01.
Děkujeme Pavel Simeth za bezpečnou jízdu a spolu s Mirkou za povzbuzování.

Pokud by se někdo chtěl přidat k naší běžecké skupince, najdete informace o trénincích na stránkách Rozběháme Vary .
Zájezd zajistil MZ-SPORT – služby pro sportovce. Zajistíme zájezdy za sportem na míru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *