Běchovice 2017 a největší účast ŠAKu Chodov

  • by

Tradičně poslední zářijovou neděli se konal již 121. ročník závodu Běchovice – Praha. Letos s účastí 8 běžců ŠAKu Chodov. V závodě určeném pro registrované atlety a konaném jako Mistrovství ČR v silničním běhu se na start postavil Jirka Folvarčík, Martin Horváth, Václav Vachrlon a Míla Zítka. Start tohoto závodu můžete vidět v záznamu České televize , naši borci jsou k vidění od času 3:45. V závodu příchozích pak startovala Markéta Hanzálková, Martin Maliňák, Tomáš Lang a Lukáš Kopecký. Většina našich borců využila příznivé počasí a zaběhla výborné časy, někteří dosáhli oproti loňskému ročníku výrazného zlepšení. V mistrovském závodě pro registrované atlety bez rozdílu věku dosáhli naši závodníci těchto umístění v Mistrovství ČR: Folvarčík Jiří – 72. místo – 38:23 minuty, Martin Horváth – 83. místo – 41:35 minuty, Václav Vachrlon – 88. místo – osobní rekord 44:32 minuty

Míla Zítka – 89. místo – 46:05 minuty. V závodě příchozích skončila ve své kategorii žen 35-39 let Mája Hanzálková na 50. místě časem 53:05 minuty, Martin Maliňák v kategorii mužů do 39 let obsadil časem 46:11 minuty 97.místo. V kategorii veteránů 40-45 let dosáhl ze skupiny nejlepší umístění Tomáš Lang – 30. místo a první desítka pod 40 minut – 39:57 minuty. Lukáš Kopecký pro zranění na prvním kilometru závod nedokončil. Fotogalerie ze závodu je zde. Významným účastníkem zájezdu byl i Pavel Simeth, který pro zranění zatím neběhá a zhostil se úlohy řidiče, fotografa a povzbuzujícího. Na pátém kilometru nám pak fandil David Biheller s rodinou.
Skupina se dále chystá na závod v Drážďanech 22. října.P ravidelné tréninky karlovarské části běžců ŠAKu se konají v rámci projektu Rozběháme Vary vždy v pondělí a středu – více info na webu Rozběháme Vary.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *