Chodovská vlečka – nový závod na západě Čech

  • by

Nový běžecký závod v Karlovarském kraji nachystali na sobotu 27. srpna v podvečer atleti ŠAKu Chodov. V předprogramu se představily děti do šesti let, po nich mladší a starší žactvo. V hlavním závodě mužů a žen pak startovalo a doběhlo 63 mužů a 31 žen. Startovné, zaplacené závodníky, bude celé darováno na dobročinné účely – pro nemocného Martina Pundu z Chodova.“V regionu probíhá spoustu běžeckých závodů – na silnici, v lese. My jsme se rozhodli představit běžcům okolí Chodova, vznikající při rekultivaci území po těžbě hnědého uhlí“, konstatoval Miloslav Zítka, technický ředitel závodu. „Proto byla celá trať umístěna do prostoru výsypky Smolnice nad Chodovem. Místo startu a cíle jsme umístili v již hotovém oddychovém areálu Bílá voda, samotná trasa závodu však zavedla běžce až těsně pod vlečku, kudy se vozí hlušina k dalšímu ukládání po těžbě. Odtud i název závodu.“

Prvním vítězem závodu se stal Pavel Procházka z AK Sokolov, který trať 10.220m dlouhou uběhl v čase 37:21 minuty. Druhý skončil jeho oddílový kolega Honza Sokol a třetí Radek Krummer z Triatletu Karlovy Vary. V kategorii žen zvítězila Romana Lubinová z SC Start Karlovy Vary před Markétou Vávrovou z klubu Rolníci ZČU a Ditou Ševčíkovou z Klášterce nad Ohří. Na trati se představil v běžecké roli i startosta města Chodov pan Pizinger.

V kategorii žáků zvítězil na trati 3240m Martin Plha z Ostrova, mezi žákyněmi Anežka Ševčíková z Klášterce. V mladších žákyních na trati 1620m zvítězila domácí Anna Peřinová a mezi mladšími žáky chodovský Daniel Péc. Závodu se zúčastnila i osmičlenná skupina závodníků z partnerkého města Oelsnitz.
Organizátoři děkují za pomoc městu Chodov a záchranným složkám města za zajištění zdravotnické pomoci a vytvoření zázemí pro závod. „Závodníci ocenili například chodovskými hasiči instalovanou sprchu v cíli závodu“, říká ředitel závodu Martin Horváth. „Ohlasy závodníků na závod byly pozitivní, a tak již dnes můžeme oznámit termín druhého ročníku – uskuteční se v sobotu 26. srpna 2017“, dodává Martin Horváth.
Pokud nechcete přijít o žádné informace k dalšímu ročníku závodu, přidejte se k události na facebooku –Chodovská vlečka 2017

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *